Mit syn var på hhv -9,5 og -10,5...

Jeg blev i foråret 2010 indstillet til laseroperation ved Kongevejsklinikken i Sønderborg. Mit syn var på hhv. -10,5 og – 9,5 så det var med en hvis skepsis, at jeg overhovedet gav mig i kast med laseroperationerne.

Heldigvis blev min skepsis eller rettere sagt nervøsitet gjort til skamme allerede første gang jeg besøgte Kongevejsklinikken.

Jeg blev mødt med et smil og imødekommenhed, der var forbilledlig af det administrative personale. Også øjenlæge Henrik T. Nielsens meget behagelige og fagligt kompetente måde, var eksemplarisk. Henrik lagde ikke skjul på, at med mit stærkt nedsatte syn, var det ikke ret sandsynligt, at jeg ville kunne undvære briller efter operationen. Jeg må i dag sande, at jeg klarer mig uden hverken briller eller kontaktlinser, idet mit syn er i normalområdet, -0,25 på begge øjne.

Siden jeg var seks år har jeg brugt briller, og husker tydeligt, hvordan styrken steg op gennem puberteten. Så det var en bjergtagende oplevelse, at jeg kunne sætte mig op efter laseroperationen, og se klart med det samme.

Efter operationen gik det første døgn uden de store gener, dog var andet døgn smertefuldt, og derefter var der intet at mærke. Det er unægteligt en oplevelse af de store at kunne se klart uden briller efter 32 år med ”Colabunde”. Alene det at træde ud af den isolation et synshandicap er, kan være svær at beskrive med ord. Men en oplevelse værd.

På den baggrund kan jeg varmt anbefale en Laseroperation på Kongevejsklinikken.

Klaus Eisenhardt

Kongevejsklinikken | Kongevej 63 | 6400 Sønderborg | 7442 1340